Gyilkosságot akadályozott meg a polgármesterjelölt

Megosztás

December 23-án délelőtt a Pesterzsébeti Piacon (vagy más nevén Tátra téri piacon) egy felháborodott férfi böllérkéssel próbálta leszúrni az egyik fenyőfaárust. A gyilkossági kísérletet az LMP soroksári polgármesterjelöltje, Bereczki Miklós akadályozta meg.

Szenteste előtt egy nappal még sokan igyekeztek elintézni a bevásárlásukat a Tátra téren található Pesterzsébeti piacon. Ezeken a helyeken gyakran találkozni a különböző pártok pultjaival is, akik így próbálnak kapcsolatot kialakítani a választókkal. Ezen a napon az LMP – Magyarország Zöld Pártja is jelen volt a piacon, bár ekkor valószínű még senki sem sejtette, hogy a jelen lévő politikusuk a sajtótájékoztató előtt egy gyilkossági kísérletet fog megakadályozni.

A piacon békésen zajlott a délelőtt, amíg az egyik fenyőfaárushoz nem érkezett meg egy férfi és egy nő, akik hangos vitába keveredtek. Állításuk szerint a fenyőfaárus egyik rokona megölte a fotókon is látható, feldühödött pár unokáját a közelmúltban.

A rövid veszekedést követően a férfi eltűnt, csak a nő maradt ott, aki továbbra is hangos szóváltásban volt a fenyőárussal. 

NÉHÁNY PERC MÚLVA VISSZATÉRT A FÉRFI, DE EKKOR MÁR EGY 20-25 CM PENGE HOSSZÚSÁGÚ BÖLLÉRKÉSSEL A KEZÉBEN.

A dühös férfi a késsel indulatosan az árus felé indult, miközben azt kiabálta, hogy leszúrja. Ekkor azonban megbotlott.

Mivel az LMP standja épp a fenyőfaárus mellett volt, Bereczki Miklós, Soroksár polgármesterjelöltje egy másik férfival azonnal odaszaladt és kicsavarta a férfi kezéből a kést, hogy ne tudjon mások testi épségében kárt tenni. Csak a szerencsén múlt, hogy az esés következtében nem sérült meg a férfi. Az LMP aktivistái ezután azonnal értesítették a rendőrséget, akik kivonultak a helyszínre.

Telefonon utolértük Bereczki Miklóst, aki elmondta, hogy a rendőrség a kiérkezésüket követően felvette az elkövető adatait. Mint megtudta, a feldühödött férfinak valóban megölték az unokáit, de a hatóság emberei szerint a fenyőfaárusnak semmi köze nem volt a gyilkossághoz. A tettest már korábban elkapták.

Az LMP politikusa a rendőrök kiérkezéséig a kést eltette, majd az intézkedés során átadta a hatóságnak. A férfit a mai napon az illetékes kapitányságon kihallgatják.

A férfi a helyszínen többször is elismerte, hogy meg akarta ölni a fenyőfaárust az unokája meggyilkolása miatt, akit egy disznóólban rejtett el a közelmúltban az elkövető Gyálon. A férfit letartóztatták, de a bíróságon sem tett vallomást az RTL információi szerint.

Forrás:Bahír.hu

Kapcsolódó cikkek